Schoner en slimmer reizen in Food Valley

Mobility Mixx van start met Wageningen University & Research

Op 30 maart organiseerden Wageningen University & Research (WUR) en Mobility Mixx de officiële lancering van het project ‘Mobility as a Service’. Bedrijven en instellingen in de regio konden zich laten informeren over de mogelijkheden voor slimmere en duurzame mobiliteit, met WUR als inspirerende wegbereider. Ter gelegenheid van de lancering is een animatie gepresenteerd, die concreet maakt hoe reizigers in de Food Valley erop vooruit gaan door het slimmer organiseren van gedeeld duurzaam vervoer.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Annet de Haas, hoofd Location Facilities van WUR legde tijdens het symposium helder uit wat de ambities zijn: “We willen laten zien dat het mogelijk is om mobiliteit efficiënter en milieuvriendelijker te organiseren, door een gezamenlijke aanpak van deelnemers en deelmobiliteit in de regio.” Het initiatief is niet zomaar uit de lucht komen vallen: “De WUR heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en verduurzaming van mobiliteit is daar een belangrijk onderdeel van. Daarnaast hebben we eind 2019 met diverse organisaties in de Food Valley een mobiliteitsconvenant gesloten. Het project Mobiliy as a Service’ is daar onze invulling van. Voor WUR gold dat ons autopark deels niet duurzaam was, en daarnaast was het beheer van onze deelpool van voertuigen een arbeidsintensief proces. Ook de uitleen van fietsen kon slimmer worden georganiseerd. Vanuit deze ontwikkelingen is de aanbesteding tot stand gekomen voor ‘Mobility as a Service. Daarbij stonden gebruiksvriendelijkheid en schaalbaarheid als belangrijkste criteria voorop.”

image

Annet de Haas, Location Facilities van WUR, tijdens het symposium op 30 maart

WUR begint in deze eerste fase met drie vervoersmogelijkheden, gericht op het faciliteren van duurzame dienstreizen door medewerkers:

  • Verspreid over 11 locaties in Wageningen komen rond de zomer deelfietsen van GoAbout
  • Voor dienstreizen naar bestemmingen tot +- 200 kilometer, zijn elektrische deelauto’s van Amber beschikbaar
  • Tenslotte is er een pool van stationwagons, caddy, 9 persoonsbusjes en transportbusjes via Europcar, partner van Mobility Mixx. Deze zijn bestemd voor het vervoer van apparatuur, materialen, grotere groepen collega’s en trips naar bestemmingen die verder weg liggen dan 200 kilometer.

Het komende jaar worden de mogelijkheden steeds verder uitgebreid. Zo wordt het voor medewerkers ook mogelijk om via Mobility Mixx te reizen met het OV.

Instappen bedrijfsleven

Bedrijven op de campus en in de regio kunnen deelnemen aan dit innovatieve multimodale vervoersconcept. Doordat er een basisinfrastructuur ligt van publiek deelvervoer en een boekingsplatform, is de drempel een stuk lager voor anderen om aan te haken.

Geïnteresseerden in de regio kunnen vrijblijvend een afspraak maken met een adviseur van Mobility Mixx.

AFAS en Mobility Mixx sluiten partnership